От края на октомври повече от 24 000 земетресения удариха югозападна

...
От края на октомври повече от 24 000 земетресения удариха югозападна
Коментари Харесай

Земята се отвори и дими зловещо: огромна пукнатина разкъса град ВИДЕО

От края на октомври повече от 24 000 земетресения удариха югозападна Исландия, покрай столицата Рейкявик. С течение на времето броят им нараства, до момента в който сеизмичният рой доближи няколко хиляди земетресения, които се случиха за една нощ.

През уикенда исландската метеорологична работа разгласи, че има „ забележителна опция “ вулканът да изригне, което накара 4000 поданици на близкия град Гриндавик да се изтеглят, защото тяхната общественост безусловно седи на върха на контейнер с магма, пише Futurism. Изследователите се притесняват, че разтопената канара може да се издигне на повърхността, което локалните управляващи се притесняват, че може също да повреди близката геотермална електроцентрала.

Сега в обществените мрежи се появиха фрагменти, които демонстрират по какъв начин голяма цепнатина разцепва град Гриндавик на части: земята безусловно се отваря и от нея излиза злокобна пара. Според локалните управляващи появяването на пукнатини към този момент е довела до известно разбъркване на здания и пътища.

New aerial footage from Grindavik, Iceland, shows a large crack in the center of the town with apparent steam emanating from it.
— Nahel Belgherze (@WxNB_)

В момента обстановката е необикновено рискова и малко учени могат да кажат сигурно какво ще се случи по-късно. Например, съгласно Матю Робъртс, шеф услуги и проучвания в Метеорологичната работа, той и сътрудниците му считат, че изригването към този момент „ безусловно се носи във въздуха “.

В същото време Робъртс и сътрудниците му означават, че има огромна доза неустановеност: към момента не е известно дали ще се случи изригване и в случай че да, какви вреди ще аргументи. Преди това учените считаха, че 15-километровата река от разтопена магма, издигаща се на към 800 метра под повърхността, буквално цъка като часовник. По-късно учените прибавиха, че е евентуално изригване да се случи всеки ден.

Имайте поради, че тази област се намира сред Евразийската и Северноатлантическата тектонични плочи, което прави Исландия необикновено сеизмично интензивно място. Местното население към този момент е привикнало с сходна активност и даже сполучливо построява туристически бизнес върху нея.

Учените обаче считат, че солидно вулканично изригване може да хвърли страната в безпорядък, както се случи през 2010 година, когато вулканът Eyjafjallajökull изригна и прекъсна въздушния превоз в Европа, като повече от 100 000 полета бяха анулирани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР